dimecres, 28 d’agost del 2013

Acció Cultural es Viver engega el Casal de la Cooperativa de Blanes



Acció Cultural es Viver és una entitat de Blanes que des del 2003 està dinamitzant la vida cultural i associativa blanenca, especialment aquella relacionada amb la cultura popular catalana (i blanenca). Es Viver ha organitzat una pila de revetlles de Sant Joan, festes majors petites de Sant Bonós i Sant Maximià, la marxa de torxes per la independència abans que se n’encarregués l’ANC, ha recuperat la cursa del cós, que feia més de cent anys que s’havia perdut a la nostra vila, Correllengües, cagations multitudinaris… tot allò que ens fa més genuïnament blanencs i catalans. Acció Cultural es Viver també va ser la llavor de la consulta sobre la independència a Blanes, i després de l’assemblea territorial de l’ANC. Es Viver ha interactuat amb altres entitats de cultura popular de Blanes com la Colla Gegantera, la Colla Sardanista Sa Palomera i la Colla de Diables Sa Forcanera.

I el local de l’antiga Cooperativa la Blandense del carrer de la Muralla ha esdevingut el centre d’operacions d’una pila d’activitats de totes aquestes entitats. Ara, per iniciativa d’Acció Cultural es Viver, es vol crear el Casal la Cooperativa en aquest edifici, que cal ser dignificat i convertit en un veritable casal o ateneu centre d’iniciatives culturals de tota mena amb servei de bar. Un lloc on els blanencs i la gent de fora es sentin com a casa i puguin compartir estones i intercanviar idees i opinions.

Per finançar aquest somni s’ha engegat un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Per una petita (o no tant petita, com vulgueu) aportació econòmica, podeu ajudar a convertir aquest somni en una realitat. El darrer dia que teniu de temps per fer les vostres aportacions és el 24 de setembre. Però aneu amb compte, no trigueu massa perquè si aquest dia no s’han reunit els diners necessaris no es podrà portar a terme i els diners aportats es retornaran als respectius “mecenes”.

Ens ajudareu?

Aquest és l’enllaç a Verkami on podreu fer la vostra aportació: